tillsammans, rädda allt och alla

Tjosan i trosan, vad händer och fötter?.... så tråkig.
Jag har något på mitt hjärta som jag vill förmedla. Det är så att jag har mer och mer börjat tänka på vad jag gör och hur det påverkar miljön, vad som är bra och vad som är dåligt. Inte nu att vartenda beslut jag tar under dagen är med en tanke på miljön men smågrejer jag kommer på mig själv om. Dessa smågrejer kan bli väldigt stora och påverka om fler än jag gör det. 
  • Släck lampor när du går ut ur ett rum/far hemifrån/som inte är till användning
  • Låt inte TV, radio, stå på i onödan
  • Sopsortera
  • Baktanke med shopping, köp inte saker du inte kommer att använda (även dåligt för ens ekonomi, SLÖSERI!)
  • Lämna bilen hemma. Cykla eller ta en promenad, alla behöver den dagliga träningen. Lokaltrafik är också ett alternativ. 
  • Laga en mängd mat som räcker till rester. Använd matlådor till resterna och inte plastfolié.
Punkterna är något jag brukar tänka på och även fast man bara gör en utav alla dessa grejer så är det framsteg. I och med detta räddar vi inte bara människor utan även många söta djur som lever bland oss. Idag såg jag ett TVprogram som kändes i hjärtat, om hur den stigande globala uppvärmningen förstör djurs överlevnad. 
  • Sveriges fjälltoppar blir allt varmare. Rödräven kan då bekvämt bosätta sig allt högre upp mot topparna, inte bra! De supersöta fjällrävarna bor på topparna och i och med att rödräven är större och starkare skrämmer de bort fjällrävarna för att ta deras bon. Det har även visat sig att rödräven dödar och äter den stakars fjällräven.
  • På havsbotten i Thailand har korallrev börjat dö. Koraller är något som både djur och vi människor behöver för att överleva.
  • Fortfarande i Thailand, havssköldpaddornas ägg blir för varma av jordens uppvärmning och därför kläcks det fler honor än hanar. Utan en högre siffra  í IQ kan man räkna ut att de blir då svårt för dem att föröka sig ytterligare.
Punkterna kanske bara är punkter för vissa även fast detta är något man inte bör blunda för, det händer just nu och det händer oss. Inget mirakel kommer att spola tillbaka tiden eller "hela" vår planet, stängda ögon eller inte, det är vi som måste agera (nu ska jag inte säga att något är omöjligt, dock med realistiskt tänkande är det så det ligger till).
Man vet aldrig när det kan vara försent så hjälp mig och alla andra som har förståt allvaret!
 
 
 
 
 





Amanda-fotoblogg

Riktigt bra bilder, så sanna!

jennsan

väldigt bra bilder!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo