Ack så fint med bra film


Teenage Mutant Ninja Turtles, så bra!

The Maze Runner, också helt bra! Blackfriday

Min dag började rätt svart men avslutades på motsatta. Jag och 8 andra har varit och sett den senaste delen av Hunger Games, Mockingjay på bio. Dock hade jag högre förväntningar på filmen men den var bra och helt klart värd att se! Vi hade det mysigt och sedan fortsatte vi att mysa på Friends där Line fick sin första alkoholhaltiga dryck.
sega sega torsdag

Vilken sugig dag, om jag får vara helt ärlig. Jag vaknade imorse med världens magonda och jag kan verkligen inte komma ihåg senast jag hade så ont i magen... eller ont i magen överhuvudtaget för den delen. Därför stannade jag hemma från skolan och försökte istället få lite gjort från sängliggande. Hur som helst är det fredag imorgon och då ska jag dra mig ur sängen oavsätt vilket tillstånd. Det är fan lika bra att ligga i det sista som är kvar av skolgången och bara få det bortgjort!
 
Lifestyle of the rich and famous - Good Charlotte
 
På tal om mage, killi kill i maggropen, nu stänger jag dagboken.Mirakulöst


Nya i skofamiljenJag kommer inte frysa om fötterna med dessa gossingar på mina fossingar!
Ten Points-Bianca, från Footway. Kyligt i staden


Nu är det kallt. -10 och knäna vill ramla av, jag fattar inte hur jag kan gått utan mössa och långkalsonger i -25. Jag förstår verkligen inte! Dåre..ett geni i familjen

Jag har nämnt tidigare att jag har sett klart serien Malcolm In The Middle och fyfan va jag fick garva. Det handlar om en familj med 5 extremt sköna bröder som hitta på allt möjligt mot vandra och sina föräldrar. Alla har olika personligheter och Malcolm är ett geni.
Det är så roligt och stört att jag känner igen mig i vissa situationer då jag själv vuxit upp med (dock bara två) äldre syskon. Möjligtvis blev det långttråkigt att bara titta, titta, titta men det hände nya saker hela tiden och avsnittena var bara 22min lång så det gick fort fram, stort plus. Se den om ni vill skratta lite (Y)I wanna sing a song, that'd be just ours. But I sang 'em all to another heart. And I wanna cry, I wanna fall in love. But all my tears have been used up

Tom Odell - Another Love
 
 Vilken soppa

Idag har jag varit till en sjukgymnast på Luleå Fysio med min axel och enligt honom är det kompliserat.. Nånting med att en muskel eller led är lite inflammerad och axel"skålen" har dragit ihop sig så det inte finns det mellanrum som egentligen ska finnas där inne. Han var förstås inte lika otydlig och förvirrande som jag är nu, men jag kommer ihåg något i den stilen. Axeln ska iaf vila och helst ska jag ha en "armhängmatta" (någon kanske fattar vad jag menar med det), jag vill såklart bli bra meeeen det kan diskuteras. Så lycka till med den biten Brännis..
Sen har jag även fått tillbaka pengarna från Bråvalla, då man hade fyllt på ett chiparmband med pengar som man använde för att köpa mat och dryck. Det tog typ bara 3 månader för dem att fixa det men bättre sent än aldrig!


Prosit, tb Bråvalla.
för att världen ser ut som den gör idagDet är mycket som är orättvist här i världen. En utav alla dessa saker är finnar, det är en djävulsk skapelse som både sänker självförtroende och ökar stress. Diiiee!
Med smink kan man dölja och gömma, men dem finns fortfarande där. Där under.Livet är fullt av överraskningar

Har jag inte rätt? Livet förvånar ibland. Min helg blev inte riktigt som tänk tillexempel. Igår på träning small det i axeln och jag fick uppleva smärta på en helt ny nivå. Därför blev det inge jobb på kvällen/natten, kan knappt lyft armen utan att hjälpa till med den andra. Life, be kind. Min första tanke var att en nerv kommit i kläm eller så och det onda skulle gått över redan dagen efter. Nejnej, det blir en tripp till sjukgymnasten i veckan.
Tog in tvn till mitt rum så jag kunde försjunka i smärtan och tycka synd om mig själv. Det har gått väldigt bra, serien jag rullat (Malcolm In The Middle, fettrolig!) är snipp snapp snut och det är dags för en ny. Länge leve livet, undra vad som kommer härnäst..Clarre

Snart har ännu en vecka rusat förbi och jag undrar verkligen vart all tid tar vägen... Både positivt och negativt, men mest positivt, så det är ju bra. 
Ikväll har jag, syster, bror, brors brud och pappa ätit middag på Clarion, för ovanlighetensskull. Hur ska jag uttrycka det,, det var väl 'trevligt', jo trevligt var det. Dock är det inte jättenajs att var gäst där man själv jobbar, enligt mig. Jag satt mest och störde mig på saker som jag inte tänker på när jag jobbar där. Ye, imorn fredag och sen lördag.. Whohoo, då ska jag jobba halva natten. Just awesome. Hade.

Haru låga


Hade.godaste glutenfria knäckebrödet

Det är inte det lättaste att hitta goda bröda som är glutenfria. Jag är själv inte gluten men jag har en syster som är det och har vid tillfällen smakat hennes bröd som inte är något vidare. Min mor brukar prova på nya grejer och exprimentera hit och dit, hon har nu hittat ett väldigt gott knäckebröd som är glutenfritt och nyttigt. Ett stort plus är att det inte alls är avanserat att koka ihop.
 


Vad du behöver

2dl majsmjöl

3/4dl solrosfrön

1/2dl linfrön

1/2dl sesamfrön (frön kan man variera beroende på vad man tycker om förnågra)

1/2dl pumpakärnor

1/2dl olja (mamma använder rapsolja, den är neutral i smaken och bra i bak)

Lite salt och smaksätt med kryddor som t.ex Anis eller Färnkol (mortla ihop det)

Topping Flingsalt, Sesamfrön

 

Hur du gör

 1. Ungen på 150 grader
 2. Blanda ihop de torra ingredienserna
 3. Häll över kokande vatten och olja. Rör till en jämna massa
 4. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten
 5. Ta på en engångshandske i plast (plastpåse funkar också) platta ut massa så tunt du kan. Täcker cirka en hel plåt
 6. Strö över flingsalt och platta eventuellt in det med handsken så det "fastnar" i brödet
 7. Skär ut bitar i valfri storlek. Går även bra att utelämna detta och sedan bryta bitarna i ojämna bitar då det är gräddat
 8. Grädda i mitten av ugnen i 60min
 9. Ta ut och låt svalna. Bryt därefter brödet i bitar

Förvara brödet i en burk. Om du bakar brödet på kvällen så kan du med fördelar låta brödet svalna över natten innan det läggs i burken. Om brödet inte är tillräckligt kallt när det sätts i bruk blir det segare.

Brödet funkar att äta både med ost men även som ett snack utan något tillbehör. Jag älskar dem! Mamma har gjort dem några gånger och har nu justerat så de blir perfekta. Nångång har de blivit för salta, för tjocka eller inte smakar något alls, men nu blir de verkligen bra. Jag tycker om när de är salta men det är såklart en smaksak. Smeten rör man ihop på 5min, det är ungen som tar tid. Att sitta och äta knäckebröd kanske inte låter så tillfredsställande, men det är gott/nyttigt och ett tips om man har sug efter att vilja tugga på något.
Who's gonna stand up and save the earth? Who's gonna say that she's had enough? Who's gonna take on the big machine? Who's gonna stand up and save the earth? This all starts with you and me!

Who's gonna stand up? - Neil Young
 tillsammans, rädda allt och alla

Tjosan i trosan, vad händer och fötter?.... så tråkig.
Jag har något på mitt hjärta som jag vill förmedla. Det är så att jag har mer och mer börjat tänka på vad jag gör och hur det påverkar miljön, vad som är bra och vad som är dåligt. Inte nu att vartenda beslut jag tar under dagen är med en tanke på miljön men smågrejer jag kommer på mig själv om. Dessa smågrejer kan bli väldigt stora och påverka om fler än jag gör det. 
 • Släck lampor när du går ut ur ett rum/far hemifrån/som inte är till användning
 • Låt inte TV, radio, stå på i onödan
 • Sopsortera
 • Baktanke med shopping, köp inte saker du inte kommer att använda (även dåligt för ens ekonomi, SLÖSERI!)
 • Lämna bilen hemma. Cykla eller ta en promenad, alla behöver den dagliga träningen. Lokaltrafik är också ett alternativ. 
 • Laga en mängd mat som räcker till rester. Använd matlådor till resterna och inte plastfolié.
Punkterna är något jag brukar tänka på och även fast man bara gör en utav alla dessa grejer så är det framsteg. I och med detta räddar vi inte bara människor utan även många söta djur som lever bland oss. Idag såg jag ett TVprogram som kändes i hjärtat, om hur den stigande globala uppvärmningen förstör djurs överlevnad. 
 • Sveriges fjälltoppar blir allt varmare. Rödräven kan då bekvämt bosätta sig allt högre upp mot topparna, inte bra! De supersöta fjällrävarna bor på topparna och i och med att rödräven är större och starkare skrämmer de bort fjällrävarna för att ta deras bon. Det har även visat sig att rödräven dödar och äter den stakars fjällräven.
 • På havsbotten i Thailand har korallrev börjat dö. Koraller är något som både djur och vi människor behöver för att överleva.
 • Fortfarande i Thailand, havssköldpaddornas ägg blir för varma av jordens uppvärmning och därför kläcks det fler honor än hanar. Utan en högre siffra  í IQ kan man räkna ut att de blir då svårt för dem att föröka sig ytterligare.
Punkterna kanske bara är punkter för vissa även fast detta är något man inte bör blunda för, det händer just nu och det händer oss. Inget mirakel kommer att spola tillbaka tiden eller "hela" vår planet, stängda ögon eller inte, det är vi som måste agera (nu ska jag inte säga att något är omöjligt, dock med realistiskt tänkande är det så det ligger till).
Man vet aldrig när det kan vara försent så hjälp mig och alla andra som har förståt allvaret!
 
 
 
 
 Studentresa CHECK, studentmössa CHECK

Kvällens aktivitet blev att designa min studentmössa från ABC Gruppen. Jag blev väldigt nöjd och håller tummarna att den kanske till och med är en gnutta finare i verkligheten. 
Det är helt ofattbart hur lite det är kvar av gymnasiet och ett nytt kapitel i livet börjar!!!