För att det finns risk att jag fastnar

Man kan ju undra... varför jag inte skriver 3 inägg om dan, snarare än 3 inlägg på 3 veckor... Det är inte alls så att jag inte har tid, eller att det inte händer saker som jag skulle kunna skriva om. Men det går åt endel tid att anstränga sig att fylla ut vardagen då barnen är i skolan. Därför vill jag inte ägna för mycket tid åt datorn eller tvn för att inte "fastna"/bli för bekväm. Vad jag menar med att "fylla ut vardagen" ser just nu ut såhär; yoga, lubb/promenad, äta, paradise hotel, netflix. Än så länge har jag inte hunnit skaffa en sorts vänskapskrets, barnen är dock schyssta och de är rätt kul, men det är inte direkt som vi umgås på ett kompisplan. Däremot träffade jag en annan au pair från Tyskland som bor i närheten, vi åt lunch på Silver Diner, kul att besöka ett typiskt amerikanskt diner. Den här tyska au pairen tog kontakt med mig genom Facebookgruppen där au pairer från mitt område är medlemmar i. Trevlig tjej och god lunch fick vi.
Vad som väntar är såklart en fredag imorn med arbete och kanske ett försök att hitta närmaste bibblotek. Lördag är det Halloween då jag ska följa på trick or treat med min hostfamilj, efter det kanske (hoppas) jag att det sker en utgång med tyska au pairen och (än så länge) några okända brudar. Söndag är det mitt första au pair-möte då vi kommer träffa tre andra au pair-grupper från andra områden. Om jag fattat rätt kommer vi befinna oss på en bondgård med hayride och bondfire, låter rätt lovande enligt mig. Kommer bli fettkul att få träffa lite folk iallafall!
 
Idag skjutsade jag den äldsta till fotbollsträning i DC, då passade jag på att springa in på Pentagon Mall och dog och återuppstod några gånger inne på FOREVER 21, det slutade med att jag fick med mig ett plagg hem. Jag kunde lika gärna tagit hela affärn, men så kul ska vi inte ha det.
Se mer skoj på min Snapchat där det inte riktigt finns lika stor risk för besvikelse angående dålig uppdatering. Ni hittar mig under namnet Whiteunicorn.
Ha det!Från den ynka början mot den enorma fortsättningen

Hej kära vänner och dem som jag inte känner. Som väntat befinner jag mig nu i USA på heltid, crazy. Anledningen till varför jag inte skrivit inlägg förrän nu är pga att jag har varit i New York 4 dagar på en sort "utbildning" inför au pair-jobbet och sedan har jag tagit mig tiden att samla ihop mig lite och blivit en aning bekväm i mitt nya hem och omgivning.
Men varför inte börja från början. 13 dagar tillbaka i tiden (om jag ska vara helt ärligt känns det som en evighet sen) strosade jag runt själv på Arland i flera timmar i väntan på flyget mot USA. Min mor hade fått ett Stockholms-möte matchat på samma dag så vi följdes åt hela vägen dit och även min syster som följde med för två dagars semester i huvudstad. Så vi tog avsked av varandra vid 12-tiden, massa kramar men inga tårar. Därifrån tog jag över resan på egen hand enda fram till klockan 18 då jag mötte upp en annan tjej som också skulle resa som au pair (vi hade bestämt träff sen innan). Hon heter också Emma och vi kom bra överrens och efter 4 dagar på skolan i New York som 2/3 svenskar av totalt 100 pers så har vi gått och blivit rätt bra vänner, om jag får säga vad jag tycker. Emma bor dessvärre på Manhattan (NY) och det är ca 5-6h med buss emellan oss så planerar träff vid ett senare tillfälle. 
Dagarna på au pair-skolan var rätt häftig på ett sätt och inte riktigt överdrivet på ett annat... Det var blivande au pairer från alla möjliga  länder, vilket var coolt. Allt från Frankrike och Tyskland till Kina och Australien. Det var en första-gången-upplevelse att människor från alla dessa olika delar av världen var på ett och samma ställe och man hade chansen att pratade med dem om allt möjligt konstigt, deras syn på saker och framförallt deras egna land. Det var intressant att höra. Och otroligt nog blev alla jätteförvirrade när jag berättade att det aldrig blir mörkt (inte ens på natten) på somrarna i norra Sverige, de kunde verkligen inte föreställa sig det...
Aa, men skolans innehåll var till stor del "onödig" för min del eftersom mycket handlade om att ta hand om spädbarn, vilket jag inte gör (min yngsta är 8). Men helt klart bra information att veta. Så det handlade om att ta hand om barn, hur man kan hantera vissa situationer, vad man kan göra för aktiviteter, hur man kan komunicera med host-föräldrarna på ett bra sätt, förstahjälpen-utbildning osv. Men vi fick även fara in till New York för en tour (det absolut bästa på hela veckan). Vi fick bland annat se Empire State Building, How I Met Your Mother-baren, Chuck Bass hotell (från Gossip Girl), Times Squer och även fara upp till "Top Of The Rock" som är en byggnad man far högst upp och kan se en fantastisk utsikt av staden. 
Min svenska kompis Emma. Denna kväll försökte vi gå över ett övergångsställe, men visste inte hur så vi var tvugna att fråga personal i en mataffär...
Skolans utsida och utsikt var otroligt mäktig, men insidan var dessvärre inget att hänga i granen.
Byggnaden man ser i bakgrunden var delvis matsal, vet inte vad resten var...
Skolan.

Inga 5-stjärniga rum direkt.
Utsikt från campus.

Top Of The Rock.
New York City
Minnesplats från 9/11
Nån byggnad?
 
Det tar inte slut här, men detta inlägg gör det. Nu ska jag göra en liten yoga och har funderingar på en springtur, sedan blir det att fixa till sig för det första LCC-mötet och efter det ska jag möta upp en annan au pair från Tyskland som bor i närheten. Ha det gött så länge.Sista dagen i Sverige

Fredag och lördag har jag skrapat ihop lite pengar då jag jobbat på Tapas de Papa, otroligt roligt och trevligt ställe! Efter arbetspasset igår gick jag och syrran förbi på Clarion och fick oss varsin drink (utan överdrift det godaste jag någonsin druckit). 
 
Idag är sista dagen här hemma, det blir att packa ner allt i resväskorna och försöka hinna med att träffa mina vänner Moa och Angelika för att kramas lite. Imorn går flyget till Stockholm 9.55 och vid middagstid lyfter jag mot JFK New York, nej jag har fortfarande inte fatta det. Men som jag längtat och dagen är snart kommen. Nästa gång ni hör från mig är jag förhoppningsvis i USA. Schysst!4 dagar kvar - en finare middag
Restaurangmiddag på syrrans jobba Tapas de Papa med mamma, bror och hans brud, syrran inkluderad fast i arbetande form.
Inget annat än supertrevligt, alltid speciellt att gå ut och äta när det inte händer så ofta. Och jag tycker verkligen om Tapas de Papas! Bror och hans brud for hem kring 21 men jag och mamma blev kvar med en cider/vin enda till stängning. Efter det for vi förbi statoil och plockade upp varsin Ben&Jerry och kvällen avslutades framför tvn med några skopor glass. Det blev ganska sent, så nu ligger jag i sängen och vilar lite inför kvällens arbetspass 15-01 på Tapas. Meeeen, jag ska slita mig upp och göra några burpes och hoppa in i duschen. 
And guys, det har börjat kittla endel i magen. Just nu är det bara 3 dagar kvar!
HA-DEEKostnader innan avfärd

Som jag nämnt i tidigare inlägg blev jag en aning chockad och väldigt frustrerad över kostnaderna jag inte var medveten om när jag tog mig an hela au pair-grejen. Jag hade inte räknat med mer än ca 1000kr utöver programavgiften, men det blev lite mer än så. Det här är olika från person till person (beroende på t.ex pass och vart man bor) men jag kan ge en heads up hur det kan se ut och hur det sett ut för mig i pengaväg.
 
 
 
Kostnader jag var medveten om:
 • Programavgift + försäkring - 12,325 kr
 • Internationellt körkort - 270 kr (medveten om kostnaden men ej summan)
 • Hälsokontroll - 700 kr (kostnaden kan variera, lite omedveten)
= 13,295 kr
 
Kostnader jag INTE var medveten om:
 • Visum - 1,404 kr
 • Flyg till Stockholm för visum tur-retur - 1,198 kr + lunch & middag (visste inte att man var tvungen att göra en personlig intervju i Stockholm)
 • Foto till visum - 250 kr
 • Polis-utdrag - 195 kr
 • TBC-test - 250 kr
 • Pass - 350 kr 
 • Flyg till Stockholm infö USAflyg - 599 kr
= 4,246 kr
 
Övriga kostnader
 • Present till hostfamilj - 114+ kr
 • Godkänt lås till resväska - 49 kr (Clas Ohlsson)
 • Vakuum-påsar att packa i resväskan - 129 kr (Clas Ohlsson)
 • Fickpengar - ca 3,500 kr
= ca 3,792 kr
 
Allt som allt ca 21,333 kr. En viss skillnad när jag hade räknat med 13,000 plus/minus någon hundring. Så kan det gå. Om Cultural Care ser detta tipsar jag att informera att kostnade kan i slutendan se ut så här, ifall ni vill försäkra er om att ingen känner sig lurad.5 dagar kvar -tusen kramar och något nytt

Idag har varit en varmt i hjärtat dag.
Jag har äntligen påbörjat min packning och det var svårare än jag trodde, fast åt helt fel håll. Vad jag föreställt mig var att jag skulle vilja ha med hela garderoben och inte vilja lämna något behind. Men nejnej, helt tvärttom. Vill inte ha me ett skit... Låter väl positivt. Det gjorde packningen så mycket mer kompliserad. Endel saker har jag iallafall lyckats bestämma mig för att ta med. Vet dock inte hur det ska sluta.
Höjdpunkten av denna onsdag var basketträningen med Fl04, det var sista gången jag träffade dem innan jag far. Jag bjöd på mina hembakta muffins och mammas bullar, efter det blev det tusentals kramar och "lycka till"hälsningar från både brudarna och föräldrarna. Alla 22 tjejerna ställde sig på led och jag fick bamsekram en efter en. Tårögd, det värmde så otroligt och jag är evigt tacksam, jag har haft tur som fått ha att göra med så underbara människor det senaste året. Brudarna från Höken Fl04 är definitivt bland dem jag kommer sakna allra mest! Jag tackar även appar och sociala medier som gör att jag kommer kunna hålla kontakt med dessa fina medan jag befinner mig på andra sidan jordklotet.
Vad mer har jag hunnit med?
Syrran färgade mitt hår, tyckte först att det inte blev spec stor skillnad men i vissa ljus är håret rätt så ljust/ljusare. Vilket var meningen också. Det blev inte dåligt men suger fortfarande på vad jag tycker.
Ätit köttsoppa hos farsan.
Ätit risotto hos morsan.
Det var nog dagens.

Igår fick jag jobba på min systers jobb, vilket är den nyaöppnade Tapas de Papa restaurangen här i stan. Det var en "uppvärmning" inför kommande arbetspass fredag och lördag då det är fullbokat och jag ska hoppas in som extra. Igår var iaf svinkul, första gången jag besökte stället och jag gillar det starkt, annorlunda och fränt! Dock hoppas jag det går vägen även i helgen, men grymt att jag hinner skrapa ihop några extra slantar innan jag drar iväg, full fart.

Nu ska jag försöka mig på lite sömn. Jag har extrem energi, vaknar tidigt och är inte trött på kvällen. Vet inte om jag vågar skylla på fastan eller om jag är nervös? Nervositet skulle inte vara speciellt konstigt... Natti.
5 dagars juicefasta - Dag 5

MAT MAT MAT MAT MAT MAT MAT MAT MAT
 
Tänka sig, matvrak/matälskare/matavgudare/matfan/matfantast/matextremist/matgalen/matberoende som jag är har jag gått emot min egen tro och inte tuggat en enda sak i "föda-kategorin" på 5 dagar! Waow. Förtjänar en stående ovation för det trodde jag var fullständigt omöjligt. Även fast de var oförväntat få stunder jag kände att jag ville ge upp och sätta tänderna i.... i.... vad som helst, så sitter jag här. Efter 5 dagar. Och har inte tuggat minsta lilla tugga. Man är starkarer än psyket låter en tro. Coolt ändå. Det här har varit lärorikt, på många sätt. Bland annat har det fått mig att skänka flera tankar åt de som faktiskt inte har tillgång/möjligthet/råd till riktig mat, till de som svälter. Hur lyckligt lottad och bortskämd jag är som kan öppna kylskåpet så fort jag känner mig minsta lilla sugen på något. För mig är det en självklarhet och det får mig att känna mig bortskämd i jämförelse med dem som inte har den tillgången. Hemsk och orättvis är vår värld. Framöver kommer jag definitivt vara mer tacksam för allt som serveras på mitt matbord.
 
Starkaste faktorn till att jag tagit mig igenom dessa 5 dagar är en tanke; "jag gör detta för min kropp och mitt välmående, ENDAST för min skull. Visst, jag är lite hungrig nu men den jobbiga stunden kommer senare resultera i ett friskare välmående en längre tid framöver." Och det tycker jag gör det värt att göra en fasta, samma gäller träning och äta nyttigt, jag tycker det är värt för att jag mår bra av det, så enkelt är det. Under dagarna får man "hunger-dipps" men det är bara en dipp. Efter en måltid eller att man får tankarna på annat så är den helt plötsligt borta. Jag tog en nape när jag fick sådana, det gjorde att jag "glömde" att jag kände hunger plus att dagen blev lite kortare.
 
Om jag känner mig som en ny människa efter fastan? Svårt att säga i nuläget, men det har givit en främmande känsla och vissa främmande tankar. Det här kanske låter överdrivet för "bara en fasta" men det är ingenting man gör med en axelryckning. För mig var det inte lika hemskt som jag föreställt mig, eftersom... jag trodde att jag skulle bli helt crazy, behöva lås på skaferi och kyl, ligga på golvet och kvida av hunger. Men riktigt så var det inte. Det var inte ens nära så jobbigt, men då ska man inte glömma att pointera att vi alla är olika, därmed reagerar alla på olika sätt och jag kan bara tala för min upplevelse. De närmsta dagarna ska man ta det försiktig med vad man stoppar i sig och mängden, kan bli svårt eftersom jag dregglar... Bildbevis? Fuck no.
 
 
TIPS!
 • Förvänta dig det absolut värsta och gå in för att ta dig hela vägen genom kaklet.
 • Googla runt lite om tips och olika fastevarienter, det finns många och välj en som du tror skulle passa dig.
 • Börja med en mildare variant, nu efter min 5 dagars fasta (som är min första fasta) har jag lärt känna min kropp lite bättre och vet hur det känns att vara utan mat. Nästa gång jag gör en fasta kan jag tänka mig att öka antalet dagar eller prova på en annan variant av fasta.
 
Om någon la märke till att jag igår berättade att jag skulle klippa mig idag så kan jag meddela att jag blev mycket nöjd! Jag klippte mig på Lyxx och frisören hette Lotta, OTROLIGT duktig och trevlig brud! För de nyfikna finns bilder på min Snapstory "Whiteunicorn" (flirtig/peddoemoji).5 dagars juicefasta - Dag 4

I AM A WORRIER, I AM A WORRIER!
Aa, jag anser mig som en krigare just nu. Denna dag har flugit förbi med en långprommis med Sia och kompis Moa å hennes hund, trotts lite födelsedagskalas för min far med en massa fika som jag bara glott på är jag fortfarande i fastandet och imorn är sista dagen!!! Jag längtar ihjäl mig att få stoppa tänderna i något. Jag bollar med tanken vad som blir det första jag ska äta. Kan bara föreställa mig vilken njutning det kommer att bli.
Idag tog jag en till tsk av glaubersaltet (stod inte på fasteprogrammet) och nu var det så dags att sätta igång magen. Det gav verkligen effekt, äcklig effekt, mer än så behöver/vill jag inte säga. En andra sak jag gått emot programmet är att jag smaksatt thét med citron, men jag anser det inte som fusk. Bara en liten genväg. För helt allvarligt, den där smaken, pallar inte den!
 
Taggar sista dan av fastan! Sista veckan i Sverige! Sista basketträningen med fl04! Sista dan av denna pisstråkiga frisyr (klipptid imorn)!
Taggar även, eller har redan hypeat över rättare sagt, de första minusgraderna och första frosten här i Luleå! Mysit men kallt.
 
Glöm inte min Snapchat - Whiteunicorn !5 dagars juicefasta -Dag 3

I'm alive guys.
Och otroligt nog är jag helt ärlig när jag säger att detta går faktiskt riktigt bra! Hungern går lite upp och ner men så fort man får sig en måltid går den att tygla, mindre huvudvärk och inte lika trött. Jag kan inte heller påstå att en dag har varit jobbigare än någon annan, förutom första dagen då jag var lite illamående till och från. Men annars sas det att denna dag, dag 3, skulle vara den tyngsta, but nope, not for me. Jag antar att det är inviduellt.
Min förmiddag i sporthallen gick susen, tjejerna var jätteduktiga och det ska bli kul att finslipa och fortsätta jobba frammåt i utveckligen på måndagens träning.
 
Nu ska jag och Sia krypa ner i soffan och titta på filmen "Up" som visas på TV! 
Kram allesammans.5 dagars juicefasta -Dag 2

Min fyrbente vän som jag fått låna av min kusin under helgen (de är bortresta) betyder mer än något annat just nu. Hon får mig att tänka på annat än hunger och tvingar ut mig på promenader now and then, vilket är super! Det skulle definitivt gå tyngre utan henne. Som sagt, min dag rullar på och jag är absolut inte döende. Hungern går i vågor men den tyglas rätt okej vid måltiderna. Men jag kan erkänna att jag trottsade fasteprogrammet genom att stoppa en citronskiva i thét, för den smaken... Nope. Citronen lindrade lite.
Imorn, den tredje fastedagen, som sägs vara den tyngsta av dem alla, kommer jag befinna mig i en sporthall hela förmiddagen för att coacha mitt f04-basketlag, sex matcher på fyra timmar. Jag ser fram emot det, det ska bli sjuktkul med deras första matcher för i år och de sista jag hinner vara med på innan jag far till USA. Om detta är positivt eller negativt för fasta är osäkert, det kommer gå åt endel energi men rätt vad det är kan det vara en perfekt sysselsättning att få tiden å rulla och underhålla tankarna. 
Hon har såklart ett namn, Sia.5 dagars juicefasta -Dag 1

Jag klarade det! En dag avklarad, four more to go! Självklart var det ovant att inte tugga och få den "mätta-känslan" efter en måltid. Jag har varit hungrig, haft huvudvärk och jag har tänkt på mat, men jag har bestämt mig för att genomföra det här, so there's no way I'm backing down. Eftersom jag inte jobbar eller går skola så har jag haft en väldigt lugn dag och har massor med tid att tänka på just, mat. Men jag har försökt fylla min dag med små sysslor här och där. En yoga, diska, kolla tv, lite sånt. Och jag har inte haft överdriven enegimängd att förbruka direkt... Från och med nu och under helgen kommer jag vara hundvakt (första gången i mitt liv), så hon kommer förgylla mina hungriga dagar.
 
Här kommer en snabb utvärdering och rankning av dagens måltider.
 
Glaubersalt  
Det var bara 1tsk blandat med 2dl vatten, men dra mig baklänges. Vatten med vanligt salt är äckligt men tänk er det, fast ännu bittrare smak. Förväntade mig inte någon sockerbit, men nae, fyfan, det var jag verkligen tvungen att tvinga ner. Kanske det må vara omgiven av lysande stjärnor men saltet är ett svart jävla hår i rymden... Detta skulle även ha en sorts laxerande effekt, men det har inte jag märkt av, än iallafall.
 
Äppeljuice
Finns inte så mycket att säga. Det smakade äppeljuice. Äppeljuice är ingen personlig favorit, men för dem som tycker om det skulle väl klassa det som helt vanlig äppeljuice...
 
Thét 
För att vara thé, nja, inte det bästa jag smakat. Helt okej, det går ner lixom men inget jag skulle välja att dricka till vardags. Dock luktar det gott men det är som att dricka minttuggummi..
 
Buljong
Över mina förväntningar. God smak, men fettjobbigt att sitta å äta endast buljong med sked, men aa. God ändå.
 
Grönsaksjuice + buljong 
God smak även här. Bara en lite extra skjuts jämfört med bara buljongen.
 
Rödbetsjuice + multifruktjuice 
Den minst goda av juicerna.
 
Nu ska jag sova och drömma om att jag är mätt! Godnatt.5 dagars juicefasta

Jag måste erkänna att jag är en aning hungrig... Idag har jag påbörjat en 5-dagars juicefasta/detox. Vilket betyder att jag under 5 dagar kommer endast dricka juice, "äta" buljong och dricka thé, för att rensa kroppen på skärp och smuts. Jag tror att detta är otroligt välbehövligt för min kropp eftersom att jag under en tid känt mig energilös och min mage har inte funkat som den ska. Det är första gången jag provar på något sånt här, så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig. Förutom att jag kommer va rätt hungrig, antar jag.
Mitt fastekit har jag beställt från BODYSTORE.COM för 237 :- (ord. 279). Anledningen till varför jag valt att göra just den här fastan är först och främst pga att jag blev rekomenderad den, sedan är jag nyfiken på hur min kropp och hjärna kommer reagera under fastan och såklart efter. Om jag kommer att gå i väggen utan att få tugga något under fem dagar men också om det verkligen är så att man känner sig som en ny människa med ny energi när skiten är över. Det återstår att se.
 
FASTEKITETS-INNEHÅLLFasteprogram med matsedel, tips och råd, 4 stycken olika juicesorter (2st av äpple), 8st grönsaksbuljontärningar, 20st thépåsar plus en dosering glaubersalt.
 
På min snap Whiteunicorn kan ni se lite mer av min fasta. Men jag kommer senare checka in här och berätta hur det rullar för mig. Ha det så länge.