Har det verkligen gått så långt, eller överdriver aina lite...?

Facerape kan ge böter

Att använda någon annans Facebook-konto utan tillåtelse (facerape) är olagligt och klassas som dataintrång. Ett brott som kan ge böter eller upp till två års fängelse.

Enligt Anders Ahlqvist, it-brottsexpert på Rikspolisstyrelsen, är det oklart hur vanligt det är med kapade Facebook-konton och falska statusuppdateringar, så kallade facerapes.

– Antalet anmälda dataintrång fördubblades mellan 2010 och 2011, men det går inte att utläsa hur många som rör Facebook. Många ungdomar råkar ut för det här, men inser nog inte att de kan anmäla det, säger han.

Det räcker med att olovligen läsa någons redan öppna Facebook-sida för att göra sig skyldig till ett brott.

– Det är samma sak som att gå i en annan persons lägenhet. Bara för att den personen glömt att låsa dörren betyder inte det att du har rätt att gå in, säger Anders Ahlqvist.

För att undvika att få ditt Facebook-konto kapat finns det flera enkla saker du kan göra. Anders Ahlqvist bästa tips är att vara noggrann med säkerheten och logga ut från kontot eller låsa datorn så fort du lämnar den. Ett annat sätt att hålla bort ovälkomna besökare är att byta till ett svårare lösenord.

– Och om du anser att du varit utsatt för ett brott – anmäl det till Polisen, säger Anders Ahlqvist.

Nyhet från

Rikspolisstyrelsen

Jag har massor av tankar och åsikter om detta, men jag orkar verkligen inte. Tack aina då vet jag, men jag kommer ändå inte sluta facerapea min kompisar!
Jag trodde det var du och jag


Zacke - mammas nya killeI don't care how old I am, whenever I see a bubble, I will hunt the bastard down and pop it.


Vilken enorm lättnad! Precis allt i skolan har jag nu gjort bort och har två helt oväsentliga veckor kvar på Örnässkolan. Det som återstår är brännbollsmatcher, luncher och middagar, klasskampen och annat man skulle klara sig utan. Hade kunna ta sommarlov imorn! Meen, nu är det inte så. Jag måste hålla ut till den 8'nd. Aja, det får väl gå ann, jag fyller ju år dagen innan (7'nd) och det blir ju inte så pjåkigt!glömde nästa känslan efter en vinst


Första vinsten i fredags 2-0, DM mot SAIK och vi är vidare till semi. Dock var jag mittback. Om jag skulle berätta vad jag tycker om den positionen hade 96% av orden i meningarna innehållt svordomar och könsord!
Trött på att förlora

Gårdagens match var inte lyckad alls. Ännu en förlust, med 3-0. Spelade lite mindre än halva matchen. Jag börjar bli jävligt less på att förlora och är otroligt sugen på att plocka lite poäng! Match imorn igen, DM. Dags att göra lite mål känner jag, Storfors ska få pisk.
Foten blir bara bättre och bättre. Sprang konditionstest på skolan och fick en säker MVG tid, känns bra.skulle jag passa i något annat namn?

Emma
är ett tyskt namn och betyder "den höga".
Här kan du titta vad ditt namn betyder. Finns dock inte alla namn.Emma favoriserar

FAVORIT
Ord - vinst/att vinna
Kommentar - 'jävlar va fin du är utan smink'
Maträtt - palt
Dryck - iste
Film - American pie
Skolämne - idrott (om det räknas)
Plagg - shorts
Sport - fotboll
Bil - våran Pontiac firebird
Färg - orange
Nummer - 18
Djur - hund
Instrument - gitar
Låt - young, wild & free
Kroppsdel - vader
Muskel - magmuskler
Land - av länder jag varit i Thailand
Svenskstad - Göteborg
Plats - homeSo what we get drunk So what we smoke weed We’re just having fun We don’t care who sees So what we go out That’s how its supposed to be Living young and wild and free

Young, Wild and Free - Snoop Dogg & Wiz Khalifa
Enda rätta låten att sjunga på skolavslutningen!There is no one like me

Mind your manners - Chiddy Bang skön låt och videoGöteborgsfestivalen 2012

i kön till sagoslottet
här har vi precis åkt Atmosfear, enligt mig är Balder värre.
Snacka om att Göteborg är den bästa staden i Sverige! Så jävla gött väder, dialekt, rubbet. Under dessa fem underbara dagar har vi hunnit med att shoppa (köpt endast svarta jeans och underkläder), Liseberg (åkte Atmosfear, Europas högsta frittfall och jag gick längst bak i ledet i spökhuset..), gått vidare till A-slutspel och åkt ut i kvarten (spelade mot 95or).
Kanon weekend!Lämnar Luleå

Nästan allt är packat och imorn lyfter planet till Göteborg. Basketavsultningsresan kommer bli kunglig och vi ska ha svin kul!Mange Makers

Den första var bäst, men grabbarna bjuder ändåbasketkarriären
Turn to you

Vad ska man tycka om Justin Biebers nya låt? Jätte bra? Bra? Eller är den inte ens bra? Måste nog lyssna på den några gånger innan jag bestämmer mig.poem

Losing your heart's desire is tragic, but gaining your heart's desire is all you can wish for. So if that's tragic, then give me tragedy!
Losing your heart's desire is tragic, but gaining your heart's desire is all you can wish for. So if that's tragic, then give me tragedy!
- Peyton SawyerElise Ryan/stone bodycon dress

Skolavslutningsklänningen vill man så klart ska vara speciell och helst att ingen har en likadan. Nu är fallet så att jag och två andra på min skola (som jag vet) har köpt likadana klänningar, jag visste det iallafall inte och jag antar att dom inte heller visste. Så klart kan man inte ta förgivet att vara ensam med en klänning. Jag ser på det som att vi alla har bra smak och mycket kan man inte göra åt saken.Det vore bästa för oss alla om jag bara höllkäft


Otur? JA!
I bilen påväg till träningsmatchen mot Trångfors så sa jag; hoppas att jag får stå i mål eller något. För jag är jätte trött och seg så kommer inte orkar springa! Och vad händer... Jo, jag fick ju så klart ställa mig i det där jävla målet.
Våran lagledare i basketlaget pratade med mig om Göteborgresan som jag ska följa med på. Det är mest en avslutning med vi ska även vara med i en cup. Hon tyckte att jag skulle ta med skorna och vara med och lira. Jag känner mig väldigt ringrostig som inte spelat på över 2-3 månader så jag var lite tveksam men sa att; det är klart att jag tar med skorna och mest troligt provar. Då tänkte jag för mig själv 'jag kan ju ha "stukat" foten precis innan vi ska fara eller nå. Och vad händer... Jag har stukat fotfan!
Jag har gått och tänkt på det väldigt mycket och även sagt det till några att jag inte varit förkyld på hela vintern och det är ett UNDER. Och vad händer... Jag är GIVETVIS förkyld, näsan tar dö på mig, halsen vägrar sammarbeta och huvudet är någon helt annanstans.
Flyt
pain

Har något positivt och negativit att berätta. Börjar med det positiva!
Positiva: Söndagens div4 match som jag trodde var seriestart var inte alls det. Ännu en träningsmatch, serien börjar nu till helgen. Vi vann med 2-1 iallafall och jag fick dra ett assist.
Negativa: Det var ungefär 10min kvar av matchen och jag hade kallat byte. Så jag sprang där och väntade på att få byta, och givetvis... jag får bollen och precis när jag passat iväg bollen kommer en stor klumpeduns och sparkar på min fot. Det kan ha varit bland det smärtsamaste jag varit med om. Foten vreds och knäckte till riktigt ordentligt. I nuläget hoppar jag halvt på kryckor och gör allt för att komma tillbaka på fotbollsplan. Men just snyggt så här i början på säsongen på en jävla träningsmatch. Aja, life sucks sometimes.
Vi är vi

Ni som läst kuriren idag har förmodligen inte missat att vi fick storstryk igår med 9-0. Det var otroligt piss, men de hade en heldel övertag. Jag var nervös helt klart med riktigt roligt att få vara med om den första div2 matchen. Jag var i startelvan och spelade halva matchen. Surt med förlust, men vi slickar såren och kommer igen.
Imorn är det seriestart i div4 och vi möter Trångfors. Jävlar va vi ska ta fram storpiskan och köra skiten ur dom!vborgen

Min valborg var riktigt najs! Umgicks med goda vänner, träffade lite nytt folk och hade det mys.

Imorgon är det seriestart mot Notas, ett bra lag och en tuff match.
Nu blire so för hela slanten.