Från den ynka början mot den enorma fortsättningen

Hej kära vänner och dem som jag inte känner. Som väntat befinner jag mig nu i USA på heltid, crazy. Anledningen till varför jag inte skrivit inlägg förrän nu är pga att jag har varit i New York 4 dagar på en sort "utbildning" inför au pair-jobbet och sedan har jag tagit mig tiden att samla ihop mig lite och blivit en aning bekväm i mitt nya hem och omgivning.
Men varför inte börja från början. 13 dagar tillbaka i tiden (om jag ska vara helt ärligt känns det som en evighet sen) strosade jag runt själv på Arland i flera timmar i väntan på flyget mot USA. Min mor hade fått ett Stockholms-möte matchat på samma dag så vi följdes åt hela vägen dit och även min syster som följde med för två dagars semester i huvudstad. Så vi tog avsked av varandra vid 12-tiden, massa kramar men inga tårar. Därifrån tog jag över resan på egen hand enda fram till klockan 18 då jag mötte upp en annan tjej som också skulle resa som au pair (vi hade bestämt träff sen innan). Hon heter också Emma och vi kom bra överrens och efter 4 dagar på skolan i New York som 2/3 svenskar av totalt 100 pers så har vi gått och blivit rätt bra vänner, om jag får säga vad jag tycker. Emma bor dessvärre på Manhattan (NY) och det är ca 5-6h med buss emellan oss så planerar träff vid ett senare tillfälle. 
Dagarna på au pair-skolan var rätt häftig på ett sätt och inte riktigt överdrivet på ett annat... Det var blivande au pairer från alla möjliga  länder, vilket var coolt. Allt från Frankrike och Tyskland till Kina och Australien. Det var en första-gången-upplevelse att människor från alla dessa olika delar av världen var på ett och samma ställe och man hade chansen att pratade med dem om allt möjligt konstigt, deras syn på saker och framförallt deras egna land. Det var intressant att höra. Och otroligt nog blev alla jätteförvirrade när jag berättade att det aldrig blir mörkt (inte ens på natten) på somrarna i norra Sverige, de kunde verkligen inte föreställa sig det...
Aa, men skolans innehåll var till stor del "onödig" för min del eftersom mycket handlade om att ta hand om spädbarn, vilket jag inte gör (min yngsta är 8). Men helt klart bra information att veta. Så det handlade om att ta hand om barn, hur man kan hantera vissa situationer, vad man kan göra för aktiviteter, hur man kan komunicera med host-föräldrarna på ett bra sätt, förstahjälpen-utbildning osv. Men vi fick även fara in till New York för en tour (det absolut bästa på hela veckan). Vi fick bland annat se Empire State Building, How I Met Your Mother-baren, Chuck Bass hotell (från Gossip Girl), Times Squer och även fara upp till "Top Of The Rock" som är en byggnad man far högst upp och kan se en fantastisk utsikt av staden. 
Min svenska kompis Emma. Denna kväll försökte vi gå över ett övergångsställe, men visste inte hur så vi var tvugna att fråga personal i en mataffär...
Skolans utsida och utsikt var otroligt mäktig, men insidan var dessvärre inget att hänga i granen.
Byggnaden man ser i bakgrunden var delvis matsal, vet inte vad resten var...
Skolan.

Inga 5-stjärniga rum direkt.
Utsikt från campus.

Top Of The Rock.
New York City
Minnesplats från 9/11
Nån byggnad?
 
Det tar inte slut här, men detta inlägg gör det. Nu ska jag göra en liten yoga och har funderingar på en springtur, sedan blir det att fixa till sig för det första LCC-mötet och efter det ska jag möta upp en annan au pair från Tyskland som bor i närheten. Ha det gött så länge.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo