Varför au pair och hur jag kom i kontakt

Okej, jag har ett inlägg som är sparat i 'Utkast', det är lite... tungt och kan uppfattas som deprimerande och det känns som att det inte är speciellt passande att börja min berättelse med depp och negg. Dock tycker jag att den delen är lika viktig som den positiva och glada delen, självklart uppstår komplikationer och man går igenom dåliga dagar, men vi tar det vid ett annat tillfälle. 
Personligen tycker jag det är klokt och lärorikt att höra människors personliga upplevelser och tankar, därför var det första jag gjorde att söka och läsa om au pairers bloggar och Youtubekanaler där de berättade om sin vardag osv. Därför tänkte jag fylla ut skaran personliga tankar om förberedelserna inför att åka iväg som au pair. Så småningom kommer jag även skriva om min vardag och mitt jobb som au pair, det måste ni dock vänta på ungefär en månad eftersom då är tiden jag lämnar Sverige.
 
First thing first då. Hur gick det upp för mig att ta steget mot ett år som au pair? 
Jo, det började med att jag skrev till en kompis som är i USA just nu och jobbar som au pair. Jag ville allmänt höra med henne hur hon trivdes och hur hon hade det på andra sidan det stora vattnet. Det ledde i sin tur till fler frågor och väckte ett intresse hos mig. Detta var tidigare i somras, juli nångång. Hon berättade om Cultural Care som var företaget hon åkt med och jag klickade in på deras internetsida för att läsa mer och beställde hem mer information om vad allt detta inbär. Det gick faktiskt väldigt långt innan jag bestämde mig för att au pair var något jag ville göra, till en början var det mesta bara på skoj och typ "vi får se vart det här leder". Vad som är bra med företaget Cultural Care är att ingenting är bindande eller kostar i princip enda fram tills man säger ja till en familj man vill åka till och vara deras au pair. Jag gjorde en profil, gick på informationsmöte och när min profil blivit godkänd och väl var uppe för att matchas med familjer- var ungefär när jag bestämde mig för att det här är något jag vill genomföra fullt ut! Nu babblar jag på om processen utan att vissa läsare har någon större hum om vad jag snackar om, men jag tänkte berätta mer och mer så bitarna faller förhoppningsvis på plats.
Man kan alltså säga att det var av en slump att au pair slog mig, till skillnad för min kompis som drömt om det under sin skolgång (man måste gå klart skolan innan man kan jobba som au pair inom detta företag). Innan jag pratade med henne har jag helt ärligt aldrig haft en tanke på au pair, jag visste nog inte ens vad det var. Jag är skyldig henne en stor kram.
Vad som vidare gjorde att mitt intresse för detta växte var att jag aldrig varit i USA, jag ÄLSKAR engelskaspråket och i augusti skulle jag bli arbetslös för första gången i mitt liv, eftersom jag inte hade något jobb som det såg ut då och mitt dåvarande jobb (servitris på Klubbviken Havsbad, vilket är en restaurang ute i Luleås skärgård) har säsongsöppet och stänger i mitten av augusti. Ett fett äventyr lockade då mer än någonsin. Jag har alltid vela flytta från vår lilla stad och se mer av världen, plus att jag har två grannar på 9 och 11 år som jag spenderar mycket tid med och har en massa skoj med, därför tror jag även att au pair kan passa mig. Det är intressant och kul med barns kreativitet och energi.
 
 
TIPS!
  • Om du är en person som funderar på au pair eller tycker det låter intressant så kan jag direkt informera att det inbär barn varje dag i minst ett års tid = du måste gilla barn. Så enkelt är det bara. Och ja, jag kan säga det innan jag ens har farit och provat på arbetet. Du måste gilla barn för att trivas med vardagen.
  • Ge det en chans, läs mer om det (gärna personliga bloggar men även vad företaget har att informera). Börja processen och avbryt om det inte känns rätt. Vem vet, kanske det låter spännande och passar dig, eller du tycker det är skit men i processen ändrar du åsikt? Kör ba kör.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo