Amerikanska Ambassaden

 
Less, det var precis vad jag blev när jag (på egen hand) fick reda på att jag var tvungen att flyga ner till Stockholm för att fixa Visum på den Amerikanska ambassaden. Jag hade ingen aning om att man var tvungen att göra det på plats i Stockholm, men hur som helst så ligger det till.
Det var en intressant vistelse. Jag och min mor for med det tidigaste planet, tog arlanda express där ifrån och sedan en buss för att hoppa av på busshållplatsen 'Ambassaderna'. Företaget Cultural Care gav en vägbeskrivning, vilken buss man skulle ta och vart man skulle hoppa av, så det var inga problem att hitta. Vad som var extra praktiskt för min del, var att ambassaden ligger ett kvarter ifrån min mors arbetsplats vilket gjorde att hon kunde följa mig enda fram till grinden där hon var tvungen att lämna mig och kunde sedan vandra över till jobbet.
En instickare så det inte blir för rörigt, min mor jobbar så klart i Luleå där vi bor, på Sveriges Radio. Men det händer att hon måste åka till Stockholm för möten osv, så vi passade på att matcha ambassaden med ett av hennes Stockholmsmöten. Förresten måste jag även säga att radiohuset i Stockholm är helt sick, 7 våningar och den största reception jag sett, med fik, restaurang, studios, rubbet.
Kunglig säkerhet på ambassaden och alla pratade engelska även fast det verkade som att de flesta var svenskar. I säkerhetskontrollen fick jag lämna ifrån min telefon och hörlurar, vilket gjorde min väntan inne på ambassaden extremt seg. Där fanns en tv med ABC-news som var i princip den enda sysselsättningen. Min tid för mötet var klockan 10 och jag var på plats en timme innan. 9.00 lämnade jag in alla papper till en kvinna och fick sedan sätta mig ner och vänta för att de skulle ropa upp mitt namn. Ca 10.10 kallade de på mig och jag fick berätta varför jag skulle till USA, lite om familjen och sedan skriva på ett papper. 5 minuter senare, 10.15 hämtade jag ut min telefon och lämnade den amerikanska ambassaden. Redan nästa dag kom posten och knackade på för att lämna mitt Visum, ambassaden sa att jag skulle ha mitt visum inom en vecka, något snabba måste jag ändå säga. Men jag antar att det har å göra med hur många som söker visum för tillfället osv. Jag kan inte påstå att man kan försäkra sig om att ambassaden alltid är så snabb eftersom de förvarnar att det tar ungefär en vecka att få tillbaka passet med sitt Visa i.
 
Sedan blev min dag i Stockholm otroligt lång, mycke väntan. Jag gick till min mors jobb, väntade där till 11.45 för att vi skulle äta lunch tillsammans. Efter det, 12.30, vandrade jag runt på stan (utan att shoppa ett enda plagg, spara pengar) och satt i Kungsträdgården. 16.00 slutade mor för dagen och vi satte oss på ett fik och en gammal vän, Liuyi, pluggar nu mera i Stockholm så hon joinade oss där för en stund. 
 
 
TIPS!
  • Om du ska till amerikanska ambassaden, ta med en bok eller tidning som du kan sysselsätta dig med under en tids vänta.
  • Anta inte att du får visumet tidigare än 7 dagar, man blev informerad att man inte skulle fråga ambassaden hur lång väntetid innan visumet kommer. Serious bussines.
  • Dubbel eller trippel-kolla så du har med alla papper innan du lämnar hushållet påväg till ambassaden, viktigt..!
  • Om du är nervös inför besöket så kan jag säga att det var jag också, men det var rätt speciellt och coolt, föreställde mig att jag befann mig i serien "Orange is the new black" och var påväg till värsta fängelset. Jag brukar tänka att det man är nervös inför är när man "pushing the limit", växer, och det ger ofta en skön känsla efteråt, att man övervunnit något. En rädsla typ.
Sist men inte minst, önskar jag alla visum-ansökande lycka till och ha en bra resa vart du än ska i världen. Lev och njut!
 
Också, skicka din bästa snap till Whiteunicorn, I dare you.

Jessy

Haha skumt att man inte ska fråga det haha eller alltså det känns ju som en grej man brukar göra!

Svar: Jag håller med dig, men allt var sjuktstrikt där inne och allt som hade med ambassaden att göra, så det är ba att "go with the flow" och vänta duktigt (;
Emma Brännholm

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo