Min uppfattning av företaget Cultural Care

Jag har ingen speciellt bra anledning till varför jag valed Cultural Care före andra företag. Helt ärligt så kollade jag inte ens andra företag och när min kompis for med detta företag så var det typ en självklarhet. Eller så var jag bara lat. 
Det finns både bra och dåliga saker med CC enligt mitt tycke. Nu jämför jag inte överhuvudtaget med andra företag utan förmedlar vad jag tycker var/är bra och mindre bra.
 
Mycket bra servis! Det finns ett nummer man kan ringa och där får man hjälp med alla sorters frågor, funderingar, tips och vägledning. Många av dem som jobbar med supporten har själva varit au pairer och därför kan man även få personliga åsikter och erfarenheter om saker och ting. Alla jag pratat med har varit mycket trevliga och hjälpsamma, dock hade vissa en dialekt jag hade rätt svårt att förstå men vi tog det tydligt och långsamt så det löste sig bra. 
Tydliga vad gäller alla papper som skulle med till Amerikanska ambassaden för att fixa Visum och att man verkligen inte fick glömma ett enda papper, bara en specifik sak jag kom att tänka på, guldstjärna.
Extremt dåligt att de inte uppmärksammade övriga kostnader. Vad programmet innehöll och vad den kostnaden stod för var väl rätt tydlig men vad jag i slutendan har tagit på mig var lite som en käftsmäll. Exempel på kostnader som inte var självklara för mig var Visum + resa till Amerikanska Ambassaden = tur och retur Stockholm, foto till Visum, TBC-test och utdrag ur brottsregister från Polisen. Nu är det inte skyhöga summor men jag blev chockad när det gång på gång kom upp kostnader jag inte varit beredd på och i slutendan var den summan (jag från början tyckt var schysst) ökad med några tusen... Jag tycker ändå att det är företagets ansvar att iallafall nämna vilka ytterligare kostnader som kan tillkomma, även om det inte ingår i programmet så är det fortfarande i processen för att kunna utföra programmet, i mitt fall fick det mig att känna mig lurad.
Lite sämre att de hetsade mig väldigt mycket. De ringde mig 3 gånger på 5 dagar för att säga hur viktigt det är att jag gör klart min matchningsprofil. Jag tog det inte som peppning eller att de skulle höra med mig att allt går bra. Utan de tjatade, jag kände mig stressad och tyckte det inte alls var roligt vid den punkten. Profilen är ju trottsallt otroligt viktig, den är mitt ansikte utåt i text, det är inget man vill skriva under tidspress. Det är ingenting man ska skjuta upp på heller, men för gudsskull den skulle skrivas på engelska och utförligt, sånt tar sin tid. Sedan tycker jag det var konstigt att det blev rätt tyst från dem, när min profil var klar var det som att jag hamnade på egen hand. Förstå mig inte fel, de fanns ju alltid där om man hade frågor men de slutade iallafall ringa. Men det tycker jag var rätt bra för då började min matchingsprocess och då ska man till 100% ta eget ansvar och sunt förnuft "välja" (välja göra man inte riktigt, men man gör ett val) sin host-family.
Bra att de har online-möten där man kopplas upp i en chatt där man lyssnar på en sorts live-föreläsning (på engelska) med flera andra. Bara föreläsaren kan prata med det finns en chat-ruta där man kan ställa frågor. Man MÅSTE medverka i de två Online Workshops som det kallas, en inför matchningsprocessen och sedan en när man har sagt JA till en familj och det är dags att förbereda sig för avresa. Det tyckte jag var rätt roligt och något nytt för mig.
Suveränt att de inte på något vis försöker gömma under stolen med hemlängtan, kulturkrockar och vardagligakomplikationer. Det var bland det första jag läste när jag klickade in på deras sida för att kika runt. De uppmärksammas starkt men sedan är ju alla olika och har olika strategier att hantera liknande situationer, men det fanns lite tips och förberedelser, vilket jag tycker är suveränt.
Missnöje om alla mejl jag nu blandar ihop, utan att överdriva har jag säkert 50 mejl från dem. Både från personliga och företagets mejl som gör mig förvirrad. Dock är väl det här ingenting jag kan skylla på företaget, en miss i Brännarns ordning och reda....
Lugnande och kul att jag blivit inbjuden (genom företaget) i en facebookgrupp tillsammans med flera andra au pairer i området där jag kommer att bo i USA, de skapar kontakt och arrangerar träffar. Ett grymtbra sätt att "försäkra" en nyanländ au pair om andra au pairers existens och lätt och bra kontaktnät!
 
I stort så tycker jag att Cultural Care är ett bra företag och jag rekommenderar det även fast jag har mina små misstycken. Hur som haver har jag mer positvia än negativa åsikter om företaget! Om du är intresserad att skapa en egen uppfattning kan du klicka in på deras hemsidan www.culturalcare.se
 
TIPS!
  • Skaffa din egen uppfattning om företaget men läs noga och var alltid konsekvenstänkande.
  • Om du vill hitta en familj att vara au pair hos rekommenderar jag att göra det genom ett företag och inte privat. Du får väldigt många fördelar genom ett företag, framförallt att det finns chans att få hjälp att byta host-family om man inte skulle trivas. Om något sådant skulle inträffa som privatsökande skulle det kanske innebära att du hamnar på gatan (hemsk jag är).

Följ mig på Snapchat, om du vill ✌🏿️ Whiteunicorn heter jag

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo