Ugnsbakad lax med rotfrukter -Sen fredagsmiddag värd väntan

Ikväll bröt jag en av mina stora matregler "inte äta senare än 2-3h innan läggdags", men helt ärligt var det mer än värt. Det blev fylld ungsbakad lax med ungsrostade rotfrukter som tillbehör och wasabimajo som dip.
 

Fyllning
Krutonger - 2 skivor grovt glutenfritt bröd
Färsk dill + lite torkad
Lagrad prästost
 
Tillagning: rosta brödet, bort med kanterna och skär övrigt i 1x1cm krutonger.
Riv ost.
Plocka dill"lurvet" från stjälkarna, hacka fint.
Blanda ihop och tillsätt lite torkaddill. Klart!
 
Lax
Tillagning: bena, skär lagom tjocka (vi fick 6st bitar), kutta upp, salta och citronpeppra.
I med fyllningen i kuttöppningarna.
En ungssäkerform, 200grader, 10min. Klart!
 
Tillbehör
Potatis
Morötter
Palstenacka
Rödlök.
 
Tillagning: skala, koka potatisen, skär allt i bitar, salta och smaksätt enligt tycke.
Ungssäkerform, 225grader, ca 20min. Klart!
 
Wasabimajo
Majonäs
Turkiskyoghurt
Wasabi.
 
Tillagning: 50/50 majonäs och yoghurt, mängd wasabi enligt tycke. 
Rör ihop. Klart!
 
Nomnomnom, så gott!
 
För ännu mer gött osv finns jag alltid på Snapchat- Whiteunicorn





Cassandra

Mums så gott!

Svar: Ohja 👌🏼
Emma Brännholm

milina.blogg.se

Ser gott ut! Dock är jag vegetarian :)

Svar: vad spännande! jag beundrar de som är vegetarianer, det är otrolig uppoffring för miljö och djur. kanske att även jag kan ta det klivet en dag, men i nuläget är jag inte redo för det. tumme upp för dig!
Emma Brännholm

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo