Kontakt med andra au pairer

För dem som inte läst mina tidigare inlägg i kategorin "Innan avresa/förberedelse" så kan jag berätta ännu en gång att jag åker som au pair med företaget Cultural Care. Det här företaget skickade ett mejl för ungefär två veckor sedan, där det stod vilka andra au pairer som kommer åka till New York samtidigt som jag. I mejlet fanns deras uppgifter, namn, mejladress och mobilnummer, och de uppmanade att ta kontakt och möjligtvis träffas på flygplatsen innan avresa mot USA. Jag tyckte det var en lysande idé och tvekade inte en sekund att mejla dem. I och med det la vi till varandra på Facebook och chattade där om allt möjligt som hade med vårt framtida äventyr, tex. packning, nervositet och hostfamiljer. Vi kom även överrens att träffas på Arlanda dagen vi lyfter mot New York, det känns både bra och tryggt att veta att man inte är helt själv där. Trottsallt har jag aldrig varit i USA och jag antar att allt är väldigt stort på JFKairport. Att ha någon kommer mest troligt lindra nervositeten en aning.
 
Jag har även nämnt i inlägget Min uppfattning av företaget Cultural Care att jag fått en inbjudan till en facebookgrupp, där medlemmar är andra au pairer som bor i samma område som en själv. Alltså, i min grupp är det au pairer med alla världens olika nationaliteter som jobbar i området Virginia där min hostfamilj bor. Gruppen "styrs" främst av vår LCC, som är en lokal kontaktperson som jobbar åt företaget och finns där som en hjälpande hand för alla CC-au pairer i området. I gruppen arrangeras möten och aktiviteter, både som man kan göra med sina hostchildren och slutna aktiviteter endast för au pairer. Jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att skapa första kontakt med människor som man aldrig träffat men kommer bo i samma område som.
 
Sist men inte minst har jag pratat med en av familjens tidigare au pair. Det var ett otroligt viktigt samtal för min del och fick mitt val om familjen att bli så mycket enklare. Eftersom hon var svensk så var jag automatiskt mer avslappnad i att prata och kunde fråga, förstå, fråga mer och det kändes bara allmänt bra. Nu hade jag även turen att hon var jätteglad att jag tagit kontakt med henne och hon berättade mer än gärna om sin tid hos hennes forna och min framtida hostfamilj, utan att utelämna något.
 
 
TIPS!
  • Här kommer fler fördelar med att välja att fara som au pair genom ett företag istället för privat. Man får en del föredelar, som dessa grupper på Facebook och kontaktuppgifter till andra au pairer. Jättekul!

Skogsraah ☾

Vad roligt :)

Svar: Ja verkligen :D
Emma Brännholm

Lydia Elstig

Så roligt!

Svar: Aarå (:
Emma Brännholm

Linn Strömberg

Vad skönt att lära känna några som ska på samma resa!

Svar: Ja, det är som en trygghet och jättekul! (:
Emma Brännholm

Erica

Låter verkligen jättebra! Att få kontakt med andra sådär gör allt så mycket lättare och roligare! :)

Svar: Det är superduper! Endel nerver släpps och alltid kul men nya människor (:
Emma Brännholm

Linnea

Det är ju jättebra, så är man inte så ensam och vilsen :)

Svar: Exakt, lite extra trygghet sådär (: Kul att du kika in här, hoppas du får en fin söndagkväll!
Emma Brännholm

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo