Nytt år är inte detsamma som nytt liv

 
Nytt år. 2014, året man fyller 18 och mest troligt kommer en hel del att hända. Jag har mycket att se fram emot.
Nyårlöfte? Ja kanske, inte bara lära mig utan även ta lärdom av 'händelser' (får man väl kalla det). 
Misstagen försvinner dock inte, kanske i ett annat liv.



Ansiktsvård - hemma delux

Hemmagjorda ansiktsmasker
 
 
Gurka
Gurkjuicen suger upp orenheterna - Hacka upp gurkskivor för att sedan täcka hela ansiktet med dem.
 
Honung
Mot torr hy och fungerar som en fuktkräm - Låt vara i 10-15 min.
 
Äggvita
Bra mot rynkor och gör huden fastare - Blanda med madelolja, låt vara 10-15 min.
 
Avokado
En halv avokado, mosa och smeta direkt i ansiktet. När det torkat tvätta bort med vatten.
 
Äpple
Mosa 1/4dels äpple och tillsätt 1 tsk honung. Tvätta bort när det torkat.
 
Citron
Mot akne - Blanda en klyfta citron, 2 msk vinäger och 1 dl vatten. Tvätta bort när det torkat. 
 
Jordgubbar
Bra för alla hudtyper men speciellt fet hy - Skär jordgubbe på hälften och skrubba ansiktet med den i 5 min, låt det sedan vara kvar i 5 min och efter det tvätta bort.
 
Banan
För torr hy - Blanda 1 banan, 1 tsk honung och lite vatten, låt vara 20 min.
 
Natriumbikarbonat
Effektiv mot akne - Natriumbikarbonat blandat med lite vatten. Denna metod bör inte användas mer än 3 ggr i veckan.
 
Papaya
Blanda en halv kopp papaya med 1 tsk honung, låt vara 15 min.
 
 
 
Lite roliga och annorlunda tips. Jag har inte provat på alla dessa varianter, men låter intressant och helt klart värt ett försök eller två.
 
 
 



slip, trip and eventually fall

 



Ansiktsvård - Lyx


Någon gång i veckan eller åtminstone månaden kan man unna sig lite spalyx. Det behöver inte vara dyrt eller storslaget, bara lite tid och känsla och där har du en spakväll.
 
Peeling
Ungefär en gång i veckan använda sig av en ansiktsmask eller skrubb som rengör på djupet.
 
Masera
Knåda lagomt hårt (det ska inte göra ont) med fingertoppar och knogar, arbeta igenom hela ansiktet. Det ökar blodflödet och huden ska få en pigg och rosig utstrålning. Ansiktsmassage är stort i Asien och många japanskor hävdar att det är hemligheten bakom deras porslinshy.
 
Svullna och puffiga ögon när du vaknar?
Sov med extrakuddar så att huvudet kommer i ett högre läge. En enkel justering och det minskar vätskeansamlingar runt ögonen. Lyxa ännu mer? Kalla gurkskivor och påsar med kamomillte gör att svullnaden dämpar ytterligare och du är fräsch, fräsch, fräsch. 
 
Sov på rygg
Hur sant det är vet jag inte, men det sägs att hudläkare kan se ifall man sover mycket på sida. Det skada kindens "byggstenar" och att kinden hänger på något konstigt sätt och en rynka från näsa till munnen uppstår. Fuck off, jag sover alltid på sidan och kan inte somna på något annat sätt. Jag välkomnar denna rynka med öppna armar, because I'm not gonna do something about it!
 
Växla temperatur
Skifta mellan varmt och kallt vatten i duschen för blodcirkulationen och hudens lyster. Jag vet inte vad ni tycker, men duscha varmt är en orgasm sig självt (ursäkta uttrycket), duscha kallvatten är som att partnern brevid i sängen skulle i myspyset hetaste stund nämna ens föräldrars namn typ. PPRFFFTHHH!
 
 



Got such a good feeling, just from playing in the dirt, once when i was little

James Morrison - Once when I was little
 
so here comes the next one
the next in line
stay as young you can
for the longest time
cause those days flew by
like a breeze
just passing through
once when i was little



Ansiktsvård - var glad, må bra

När du mår bra gör oftast din hy det också. 
Stressa ner
Om du stressar mycket under en period eller kanske till och med alltid? Bildas mer androgener som täpper igen porer och kan framkalla akne. Vissa kanske känner igen sig i att de stressat upp sig över en stor finne och bara ett tag senare eller nästa dag upptäcker man ännu en till. Ta det lugnt och andas, det gör dig och din hy gott.
 
Sov
Kroniskt lite sömn startar en kedjereaktion där nybildning av huden avtar vilket resulterar i att huden blir torr.
 
Ha tålamod
Om man nyligen bytt hudcreme och väntar på resultat måste du ha tålamod. Det tar minst två veckor för huden att anpassa och förnya sig. Dock om man inte sett något resultat efter en 4 veckors period borde man prova på något annat.
 
Träning
Ett bra träningspass minst 2 gånger i veckan är bra för hela kroppen och framtiden. Minskar risken för skador, åldersförslitningar, sjukdomar, påverkar huden positivt, inte minst att det ger dig en snyggare kropp och efteråt är stolt och mår bra (träningsvärken som kommer efter kan dock diskuteras). Träna utifrån dina mål och äta rätt.
 



kan inte fatta det!

Londonresan är äntligen bokad med boende och allt. Kollade även upp att One Direction-biljetterna kommer skickas i januari. Hoppas att min 18-årsdag blir lika ultimat som jag föreställer mig!!



Channing all over your Tatum

4:50! 
 
 



Ansiktsvård - Använd käften åt vettiga saker

Slicka tallriken ren
  • Fläckfri med nyttiga fetter - fet fisk och skaldjur - makrill, sill, sardiner, tonfisk och etta på listan är lax.
  • Fast med långsamma kolhydrater - fullkorn.
  • Slät mid vitamin C - jordgubbar och kiwi.
  • Smidig med protein - ägg, nötter och bönor.
  • Spänstig med antioxidanter - frukt och grönt.
  • Återfuktad med vitamin A - morötter, spenat och mango.
  • Drick mycket vatten även fast det inte är sommar och man svettas dagarna i enda. Vätska behöver man men välj vatten framför andra drycker eftersom det är fräscht, nyttigt och miljövänligt. Minst 8 glas om dagen.
  • Choklad behöver inte påverka din hy negativt. Välj rätt sort och måttlig dos bara.
 
 
Släng det i komposten
  • Ett för högt intag av salt samlar på dig onödig vätska och det kan göra att ansiktet ser puffigt ut. Skippa soja och såser som är saltbovar.
  • Hur sugen man än är på sötsaker, tänk på din hy och låt bli. Studier visar att snabba kolhydrater (vittbröd, läsk och godis) kan ge upphov till akne och även göra den värre.
  • Kaffe is bad for you!
  • Alla har hört det och alla vet det, rökning gör din hy rynkig, grå och ojämn. Fimpa!



Dagarna flyter ihop

Jag vet inte om det är bra eller dåligt? Skönt eller tråkigt? En fredagkväll kan jag sitta inne och kolla film, en lördag städa och en tisdag sova ut. Det är alltid så här med jullov, det känns så kort så bryr mig inte ens att försöka och är trött hela hela tiden! ………
Idag ska iallafall jag och min syster försöka hitta boende i London och möjligtvis även flyg. Fingers crossed!



Ask.fm

 



Ansiktsvård - Gör rätt

Produkter
Använd dig av en serie som passar din hudtyp. Fet? Torr? Normal? Ta hjälp av butiksbiträden eller hudspecialist som kan ge dig vägledning. Just det här kan vara väldigt drygt eftersom man många gånger måste prova sig fram, vänta på resultat och ha tålamod. Men det är viktigt för att inte fucka upp din hy alldeles för mycket. 
 
Läs
Innan du börjar använda en ny hudvårdserie läs igenom 'infromationen' hur du ska bära dig åt. Det kan skilja från produkter ifall du ska använda varmt eller kallt vatten, doseringsmängd och ibland kan man få endel tips på vägen.
 
Ansiktskräm/Moisturiser
Nu på vintern tar huden en stor smäll av kylan, många blir uttorkad. Därför är en moisturiser efter varje ansiktstvätt och dusch underlättande. Torr hy producerar finnar precis som fet hy. Den torra hyn producerar mer fett och täpper igen porer osv. Moisturiser i alla lägen (anpassad för din hy)!
 
Ögonkräm
Jag själv har lite problem med torra ögonlock. Jag använder mig av en ögonkräm som man endast använder runt ögonen. Detta vet inte jag om det är helt sant men jag har fått höra att man inte ska använda sin ansiktskräm runt ögonen, det kan framkalla vaglar. Huden vid ögonen är så pass tunn och känslig att en anpassad ögonkräm är ett säkrare kort.
 
Process
Vem jag än frågat så har jag fått svaret att tvätta ansiktet både morgon och kväll är en självklarhet. Speciellt på kvällen om man använt sig av smink. Ta först makeupremover eller en tvål som tar bort sminket, sedan tvålen i dina hudvårdserie som då rengör själva ansiktet. Gå aldrig och sova innan du tvättat bort ditt smink.
 



I know it's been raining on you Since you were 17, The waters rose up so high That you lost your meaning, I miss the summer when the air was so thin, I saw you come alive, What will take to turn the light on

 
 
Phillip Larue - Deeper side of you



Ansiktsvård - Bra hygien skonar din hy

 
Bra hy är något alla vill ha. Akne, finnar och pormaskar är alltid provoserande och ett problem för många. Hyn är en stor faktor till självförtroende och naturligskönhet, därför vill jag dela med mig av en del tips. Många känner man säkert till men jag tänkte att det aldrig är fel att påminna.
 
Handduk
Använd en enskild handduk som du endast torkar ansiktet med. Efter toalettbesök håll händerna borta från din ansiktshandduk! På så vis håller du den handduken fräsch längre, men byt den/släng den i tvätten lite då och då.
 
Lakan
Vänta inte för länge med att byta lakan i sägen, speciellt örngott där du har ditt hår (som inte alltid är rent) och ditt ansikte tar skiten för det. Minst en gång i månaden borde man byta lakan.
 
Sminkborstar
Ta dig tiden att rengöra alla dina sminkborstar. Jag använder schampo och vissa använder även balsam, men så mycket skämmer jag inte bort mina borstar. Schamponera två omgångar för att först få bort sminket och andra varvet rengöra själva borsten. Hur ofta man vill göra detta är upp till var och en, ju oftare desto bättre helt klart.
 
Bort med tassarna
Låt bli att fingra i ansiktet och luta kinden eller hakan i handflatan. Händerna behöver inte vidröra ansiktet under dagen, var har de där att göra? Fy, fy, fy!
Undra varför det heter just fy, f-y lixom. Hahaha, fuck you så klart. Man går alltså runt och säger fuck you till djur och småbarn, lustigt!
 
Telefon
Helt ärligt skulle jag inte vilja vet hur mycket bakterier och smut det finns på telefonen! Och den lägger du mot huden ett antal gånger om dagen, dessa bakterier fastnar på kinden och triggar akne och kan infektera småsår.
 
Även fast dessa metoder inte alls är kompliserade eller ansträngande kan de förbättre just din krångliga hy, och är det inte värt då? Många söker efter den perfekta hudvårdserien som är perfekt till ens hudtyp, självklart är det viktigt men det man gör under dagarna och hur man tar hand om sig själv har en lika stor betydelse som vilken produkt man rengör sitt ansikte med morgon och kväll. 
 
 
 



om du inte pratar med mig så prata inte om mig

Jag sitter i rummet brevid, du vet att jag är där. Jag hör precis allt du säger mellan de plinkande ljuden av pianot. Varför pratar du om mig när du vet att jag hör? 
 
 



this don't matter like it did before

 
 



Min julafton

Fullfart.
Vaknade upp i sängen hos pappa, lifta med syrran till mamma för frukost och klappöppning -> mätt, Grinchen - Julen Är Stulen. Rullade tillbaka till pappa, kollade That 70's Show, locka syrrans hår, fixade mig och bytte kläder, klappöppning -> tittade på när bror lekte med MIN klapp. Farbror kom med sin vovve, julbord och fika -> mätt. Byta kläder, skjuts med bror till mormor och morfar, klappöppning, kaffe och fika -> mätt, babbel med alla samtidigt, vandra hem i slask, kolla That 70's Show och äntligen sova.
Japp, det var min julafton, lugn och ro...
Jag fick endel fina presenter som jag både önskat och inte. Bland annat slalomglasögon, kaffemaskin, bedhead schampo och balsam, halsduk och hörlurar. Tack för alla fina presenter än en gång och hoppas alla hade en fin jul!



God jul alla!

 



För idag är det din födelsedag

HURRA HURRA HURRA!
Grattis Nora du är nu 17 år och det är bara ett halvår kvar tills du kan sitta och titta på när jag dricker alkohol, köper snus (inte till dig) och äger ett körkort!
Det är trottsallt din dag och grattis igen. IMORN ÄR DET JULAFTON!



Django unchained

2012, Äventyr | Drama | Västern
Inte bara det att Leonardo Dicaprio är med i film, den är otroligt bra! Jag vet inte, men jag blev paff. Hade inga förväntningar åsså var den awesome!



slappt

Otroligt skönt med jullov!
Kliver upp medan det är ljust, äter frukost och sedan har man hela dagen framför sig. Perfekt
 



Movits och Zacke på hemmaplan

Imorse läste jag om Movits och Zacke i tidningen, lite om deras turne och att de skulle spela på kulturenshus samma kväll. Jag tänkte för mig själv att det inte hade varit så dumt att se dem.
Några timmar senare får man ett text av Lillan som undrar om man vill stå i garderoben på KH när hertsö/örnäspojkarna skulle spela. Har man mer tur? Eller har man bara fantastiska vänner helt enkelt! Så jag fick trotts allt se konserten, skrapa ihop lite pengar plus träffa några från mitt fotbollslag (det var ett tag sen sist).
Inte illa!



Snart får man öppna julklappar!

 
 
 



Vad är ett jullov utan serier?

Två år i rad har jag fyllt mina jullov med One Tree Hill and only One Tree Hill. Bästa serien och perfekta tidsfördrivet under tiden på dygnet då det är nattsvart ute (alltså 95% av 24h i Luleå iaf). Undrar hur många timmar jag har lagt ner på att kolla serier, eller kanske inte ens vill veta...
Här och nu tipsar jag er om (enligt min åsikt) de bästa serierna!
 
One Tree Hill
2003-2012, 9 säsonger. Drama och sport.
 
The O.C
2003-2007, 4 säsonger. Komedi, drama och romantik.
 
That 70's Show
1998-2006, 8 säsonger. Komedi och romantik.
 
The Carrie Diaries
2013+, 2 säsonger. Komedi och romantik.
 
New Girl
2011+, 3 säsonger. Komedi.
 
Gossip Girl
2007-2012, 6 säsonger. Drama och romantik.
 
90210
2008-2013, 5 säsonger. Komedi, drama och romantik.
 
Så mycket drama, so much fun!
 



BIEBERFEVER

Imorn har Justin Biebers film Believe biopremiär, gissar att det finns många där ute som... ligger i koma eller nå. Dock borde ni inte dö innan ni sett filmen, eller vad vet jag, gör som ni vill lixom. 
Jag ska iallafall se den, nångång, när jag får tid ;)
 
Beliebers ni är för roliga!
 



Lets give it a try

 
Jag fullständigt älskar att shoppa och det kan vara precis vad som helst, men något jag har lite som en favorit är ansiktsvårds produkter. Alltid nyfiken på vad det kommer ge för resultat och skönt med en främmande doft man "binder" sig med innan man gå och lägger sig och direkt när man vaknar.
Tidigare har jag inte haft några större problem med temperaturväxling från sommar till vinter, men just i år har jag fått överdrivet uttorkad hy. På Åhléns fick jag tipset att provapå serien Emma S (meant to be?).
 
 
 
Serien är för alla hudtyper och fri från parabener och mineraloljor.
Cleansing facial wash 149:-
En tvål som effektivt får rent din hy. Sätt en liten mängd i din handflata, tillsätt vatten för att skapa ett härligt skum, och massera in varsamt i hela ansiktet. Skölj av med ljummet vatten. Använd morgon och kväll före dag/natt -krämen. Annat tips som kommer få din hy att se fräsch och ren ut: ett stänk med iskallt vatten, en varsam massage för extra cirkulation, och frisk luft.
 
Moisturing facial mist 129:-
Denna fuktgivande ansiktsmist med hallon och gurk extrakt kommer hydratisera och återuppliva din hy. Använd den när du känner för en uppfräschning. Spraya över din makeup under dagen eller före applicering av dagkrämen för extra hydrering. Ta den med dig för omdelebar fukt; framför datorn, på stranden och när du reser. Andra tips som håller dig fräsch: en bra workout, mycket vatten och sömn. 
Blunda före du sprayar mot ansiktet!
 
Moisturising day cream 229:-
En alldaglig fuktkräm med Hyaluronsyra och Vitamin E som håller din hy mjuk och smidig. Applicera generöst på rent ansikte och hals. Denna kräm kan du använda när som helst, då du vill ha en fuktdos. Kom ihåg att använda solskydd under dagen (behövs dock inte nu för tiden i mörka norr där jag bor), drick mycket vatten och ha kul.
 
Moisturing night cream 249:-
Applicera denna underbara kräm på rent ansikte och hals för att ge din hy en nattlig fuktdos. Stäng ögonen, ta några djupa andetag, och ge dig själv en god nattsömn.
 
Och nu - upp till bevis.



De kommer till Bråvalla i sommar

Jag funderar starkt på att ta mig till Norrköping i sommar där festivalen Bråvalla hålls. Förra året fick jag höra av en del vänner att det var HELT FANTASTISKT och det vill jag också uppleva! Släppet av artister kommer att fortsätta enda fram till få dagar innan festivalen (26-28 juni), men ändå, de artisterna som redan släpps lockar definitivt!
 
The Hives
 
Daniel Adams-Ray
 
Mando Diao
 
Veronica Maggio
 
Kings Of Leon
 
Iron Maiden
 
Passenger
 
Belle And Sebastian
 
HÄR kan ni se alla artisterna som släppts än så länge. Idag, måndag den 16/12 är biljettsläppet!!



I natt saknar vi örnässkolan!

Alla goda år vi hade tillsammans.
 



Nu, låt mig flyga

Största arbetet jag någonsin gjort är äntligen klart! Efter 1,5 månads slit är min samhällsuppsats om ungdomsarbetslöshet komplett.



where did your ugliness come from,,

Jag har kommit fram till att det är en myt att man måste vara snäll för att få julklappar. Jag må ju vara en ängel så inte alls konstigt att jag får klappar, men gosh, ska väl inte peka ut någon men komigen även de elakaste jag kännertill får klappar. 
So screw that shit, varför vara snäll i onödan när man kan vara mean everyday!
 
 
 
 



*

 



Låt barn få vara barn!

En 9åring behöver ingen iphone eller använda smink. Päron, step up! Man skäms ju förfan.



godnatt

Med vänliga hälsningar Björnfittan.



du sa mig dem orden

DOPE
 



Kan inte bärga mig!

 
 
I april flyger jag och min Emster till Malta för att hälsa på hennes syster + sola, bada and have alot of fun!



Birthdayparty

Tacos och idol hos Johanna, jiha?



╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

 



Natter mannar!

Inte länge kvar till helg nu och födelsedagsfirande, some alonetime, döma basketmatch och Emster. Men först samhällsekonomiprov och annat skolsvammel.



FUCK OFF

Problem vill man göra sig av med. Du är ett problem.



17åringen

 



have y'all seen it? and fell in love

Alla har väl sett filmen LOL hoppas jag?



Kul på en helt annan nivå

Finns det liv utan drama och komplikationer? Det tror jag ej.
Igår hade jag roligt och det var något jag behövde!